Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Mindenek előtt a címről.

 

Miért is Nagyítás-sokk, egy kortárs irodalmista oldala a cím?

 

Mert kellett egy cím, ha nagyon röviden szeretnék fogalmazni. Ám a valóság mást takar. Hortolányi Gábornak hívnak de az amatőr irodalom – hogy utálom ezt a kifejezést – palettáján történetsíróként híresültem el. Igen híresültem, mert bár alapítója voltam sok irodalmi portálna, ma már gyakorlatilag egyik munkájában sem veszek részt, nem vagy minimális mértékben publikálok ott. Miért? Mert ezeken az oldalakon nagyon sok a tehetségtelen valódi amatőr, akik könyökölve mennek előre és hajhásszák a sikert. Köszönöm szépen én ebből nem kérek. Én Hortolányi Gábor kortárs író a kortárs irodalom egy szelete, azt hiszem, ezen a saját magányoldalon érzem a legjobban magam. Itt bátran nagyíthatok. Bármit. Az életem, a Te életed. Enyém a világ. Publicisztika, novella, próza, vers, ami csak eszembe jut, felkerülhet ide úgy, hogy csak egy ítész van. Aki idetalál és elolvassa. No és ha van kedve véleményezi. Mert az Olvasó a szent nekünk íróféléknek.

 

A Nagyítá-sokk eredetileg egy könyv írásának folyamatát dokumentálta volna, de már tudom, hogy soha nem fog elkészülni a szöveg, ezért hát új funkciót kellett találnom az oldalnak. Ami nem más, mint a bemutatás és az archiválás. Minden kortárs írónak jár a lehetőség, akkor is, ha a hivatalos irodalom ezt nem akarja tudomásul venni és minden eszközzel gátolja a tehetségek, az új, a más bemutatkozását. Nos ezen az oldalon ez nem így van, mert, ahogy az irodalmat, úgy a művészeteket, a művészembereket is kedvelem és határozott célom, hogy bemutassam őket, függetlenül attól, hogy kortársak vagy nem. Az oldalam minden és mindenki előtt nyitva áll akire, vagy amire azt gondolom, hogy értéket hordoz. Mondjuk azt; bemutató. Az irodalmi jelen és a művészeti jelen szeletei. Kortárs írók, költők és reményeim szerint egyéb alkotóművészek helye lesz. Erre szolgál a Má-sokk rovat.

 

De természetesen az elsődleges funkciót is be fogja tölteni az oldal. Ide helyezem el, novelláimat, verseimet, publicisztikáimat. Mindent, amit bemutatásra alkalmasnak gondolok. Életmű? Nem. Annak jó része elveszett. Az tette tönkre, aki miatt születek, de mi írófélék, ha nehezen is, de túléljük a veszteségeinket. Azt az életet, mely itt megelevenedhet az olvasó előtt, hiszen, mint minden író, én is az életet írom. Valahogy. Remélem úgy, hogy szórakoztató az, az olvasóim számára is. Nem csak nekem, mert számomra az írás, bizony önmagam szórakoztatása.

 

Ha engem kérdeztek, az oldalt nem tudnám pontosan kategorizálni, ezért maradjunk a kortárs irodalom kifejezésnél, vagy bővebben a kortárs művészetnél. Egyszerűen tényleg csak Hortolányi történetsíró Gábor magánoldalán jársz, remélem, jól szórakozol majd és vissza-vissza térsz. Annál is inkább, mert ez nem egy blog – bár nem tagadom - vannak benne erősen napló jellegű írások is, ezért reményeim szerint  értéket, irodalmi érték hordoz, minden oldala. Vannak itt novellák, versek, publicisztikák, könyvajánló, minden ami az irodalmi jelen, majdnem minden ami művészet, de a fő hangsúlyt azért a próza adja meg. 

 

Tisztelet Látogató!

 

Azt ajánlom, böngéssz nyugodtan kedvedre az oldalon. A főoldal csak arra szolgál, hogy információkat közöljön a napi aktualitásokról. A valódi tartalom a menüpontok alatt várja, hogy valaki felfedezze önmagának. Ahogy írtam, nem csak irodalom található itt. A Hogyan legyünk híres írók sorozat kezdő irodalmistáknak szeretne kapaszkodókat adni, míg a Má-sokk bemutatkozási lehetőség.

 

 

 

JÓ SZÓRAKOZÁST KÍVÁNOK!