Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Ki veszi észre azt, amikor jó vagyok

2009.09.28

 

„Ki veszi észre azt, amikor jó vagyok

Mert néha jobb vagyok, mint, ahogy gondolod”

Wéber Ferenc

 

Mit szépítsük, nem vagyok mindig jó. Nem vagyok mindig jó, mert akkor minden bizonnyal csak valami hibrid lennék. Valami tudósok elképesztő rémálma. De én nem! Én kérem, táncolok a tűz körül, és sámándalokat kántálok, és iszom, és dohányzom, és nem mindig hajtom le a wc deszkát, és ritkán mosogatok magam után. A porszívóval sem vagyok túl jó viszonyban, ellenben rendszeresen ultizni járok, és minimum heti kétszer kocsmaszagom van. Arról már ne is beszéljünk, hogy éjjel nem ölelek át az ágyban, mert kizárólag csak hason tudok aludni. Ha megbetegszem hisztiben és önsajnálatban minden kezdő négyévesre simán ráverek. Aztán flegmán viselem a gúnyos megjegyzéseidet, ha nem akarok, nem merek veled vitázni, mert félek bevallani, hogy igazad van, de félek elmondani, hogy csak a te normális szemszögedből van igazad, mert én nem úgy vagyok bekötve, ahogy a normálisoknak van igaza.

Rossz vagyok, tudom, amikor könyvet olvasok ahelyett, hogy segítenék lyukat fúrni a falba, vagy felemelni az ágyat, mert ott is ki szeretnél porszívózni, de engem az a fejezet jobban érdekel, mint a harc a porcicákkal. És rossz vagyok, mert gyűlölöm a bevásárlásainkat, mert felidegesít a kabátos nő totyorgása, a fukszos csávó nagyzolása, az öreg néne szegénysége, a vakolt arcú sznobsága, a… Rossz vagyok, tudom, mert nem adtam fel időben a telefonszámlát és éjjel kettőkor nem tudsz még aludni a klaviatúra zörgésétől, és néha cipőstől megyek be a szobába, és…

 

De ki veszi észre, amikor jó vagyok. Amikor befejezem a mondataidat, amikor előreengedlek az ajtóban, amikor reggel én teszem fel a kávét, amikor szál virággal a kezembe megyek eléd csak úgy, amikor felmosom a fürdőszobát, és enni adok a papagájnak? Ki veszi észre, amikor hallgatok, mert tudom, jobb vagyok, ha hallgatok. Ki veszi észre…

 

Nem akarlak megjelölni, leláncolni, átalakítani, félrevezetni, megsérteni, lerombolni, átnevelni, tanítani, megfedni, irányítani, elemezni, mert tulajdonképpen jó vagyok. Ahogy benned is jók azok a mondatok, amikkel nálad alhatok.

 

Ki veszi észre, amikor jó vagyok, önmagam ellen nem fordulok, amikor harc helyet csak bámulok, a vesztes csatáidat nyerni hagyom? Ki veszi észre a polcomon a rendet és, hogy a cipők csillogva állnak a cipősszekrényben?

Ki veszi észre, hogy éppen nem álmodom, nem a másik világomban játszadozom? Ki veszi észre, amikor nem írom az életünk, hanem próbálom élni veled, még akkor is, ha néha nem lehet, de én… én jó akarok lenni. Jó akarok lenni, hogy észre vedd.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.